Professionals

Werkgevers

Als werkgever wilt u dat uw medewerkers op een gezonde en verstandige manier productief blijven. Daarvoor is het belangrijk dat zij tijdig hun signalen van vermoeidheid en stress leren herkennen, zodat uitval door stress, burn-out of vermoeidheid kan worden voorkomen. Medewerkers die zich mentaal veerkrachtig voelen, komen met plezier naar hun werk. Medewerkers die lekker in hun vel zitten, zijn gezonder, gelukkiger, creatiever en productiever. Dit heeft een positieve uitwerking op de werksfeer, het teamverband en de productiviteit.

Wanneer er sprake is van overbelasting bij een medewerker, dan merkt u dat bijvoorbeeld omdat uw medewerker meer fouten maakt, overzicht verliest, taken vergeet, de aandacht niet bij het werk kan houden of meer conflicten heeft op de werkvloer.

Verzuim voorkomen of verkorten

Heeft een medewerker burn-outklachten of slaapproblemen, dan kan Mindease helpen met een coachingstraject op maat. Daarbij is er de mogelijkheid om andere hulverleners te betrekken, waarmee Mindease samenwerkingsverbanden heeft, zodat maatwerk kan worden geleverd voor uw medewerker en/of uw bedrijf.

Werkwijze
Individuele coaching

In individuele coachingsgesprekken leert uw medewerker signalen van stress tijdig te herkennen en vaardigheden uit te breiden om met stress en werkdruk om te kunnen gaan. Hierdoor kan uitval door werkstress worden voorkomen en werkplezier worden vergroot. De individuele gesprekken kunnen rechtstreeks plaatsvinden, maar ook via beeldbellen binnen een beveiligde omgeving.

Groepscoaching

Mindease biedt onder andere de volgende groepstrainingen aan (eventueel incompany):

  • Voluit Leven
  • Beter slapen? Doe het zelf!
  • Omgaan met overweldigende emoties

Wilt u meer informatie over het aanbod en de mogelijkheden of wilt u maatwerk voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met Mindease.


Zorgverleners en verwijzers

Mindease is gespecialiseerd in preventietrainingen en coaching op het gebied van insomnie en burn-out.

In de coachende gesprekken zijn de vragen en wensen van de cliënt/patiënt het uitgangspunt. Met meer dan 20 jaar ervaring in de GGZ, zowel in de SGGZ als in de huisartsenzorg en preventie, ben ik breed onderlegd en neem ik mijn medische kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden als coach. Ik werk uitsluitend met bewezen effectieve methodieken op het snijvlak van coaching en therapie, waarbij therapie en coaching op natuurlijke wijze in elkaar overgaan. Methodieken waarmee ik werk zijn onder andere ACT, CGT, oplossingsgerichte coaching en EMDR. De laatste alleen bij enkelvoudige trauma’s die in de volwassen leeftijd zijn ontstaan.

Insomnie

Mindease heeft al jaren ervaring in het geven van cognitieve gedragstherapie in groepen bij langdurige slapeloosheid. Voor degenen die niet willen deelnemen aan een groep, biedt Mindease vanaf 2022 ook individuele slaapcoaching aan. Mindease maakt gebruik van CGT-I. Dit is een eerste keuze behandeling niet medicamenteus aanbod bij insomnie.

Goed om te weten: Mindease streeft ernaar om een eerste kennismaking binnen twee weken te plannen. Meestal vergoedt de werkgever het coachtraject.

Burn-out

Na de eerste rust- of herstelfase kan, door middel van bewezen effectieve methodes, zoals ACT, CGT of oplossingsgerichte coaching, gezocht worden naar een duurzame verandering waarbij het risico op recidief getracht wordt te minimaliseren.


Aanmelding

Uw patiënt/cliënt kan zichzelf aanmelden. Dit kan telefonisch of via het contactformulier. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Wanneer ik de indruk heb dat een andere vorm hulpverlening gepaster is, zal ik dat met een gericht advies aangeven bij uw patiënt/cliënt.