Over mij

Over mij: coach Renate Arens

Mijn naam is Renate Arens. Ik ben het gezicht achter Mindease. Ik coach, geef trainingen en daarnaast werk ik als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg in een huisartsenpraktijk. Inmiddels begeleid en behandel ik al meer dan 20 jaar met plezier mensen die op de ene of andere manier niet lekker in hun vel zitten.

Daarbij vind ik het belangrijk om op een oprechte, warme, respectvolle en betrokken manier contact te maken. Bij het coachen gebruik ik mijn kennis van bewezen effectieve methodes en mijn jarenlange ervaring. Daardoor kan ik werken op het snijvlak van coaching en therapie.

Als ik je coach straal ik rust uit en sta ik met beide benen op de grond. Mijn klanten vinden mij doortastend en makkelijk te vertrouwen. Ik geef je inzicht en help je met het vinden van oplossingen. Ik ben persoonlijk en tegelijkertijd professioneel. Ik help je duidelijk en doelgericht. Ik ben respectvol en ontwapenend. En bovendien is in onze gesprekken ook ruimte voor humor of luchtigheid, op een manier waarbij jij je prettig en veilig voelt.

Op het gebied van coaching en begeleiding vind ik het interessant om jou te leren kennen.

De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van het groeiproces dat jij doormaakt. Met name wanneer jij inzichten krijgt en dingen leert, waarop je de rest van je leven kan terugvallen. Dat vind ik mooi om te zien, omdat ieder proces uniek is.

Opleidingen en nascholingen:

Coachopleiding (post-HBO)
Systemisch coachen
DISC gecertificeerd
EMDR master practitioner
Acceptance and commitment therapy ( ACT)
Cognitief gedragstherapeutisch werker ( CGT)
Praktijkondersteuner in de huisartsenzorg (POH-GGZ)
Verslavingszorg bij ouderen
Seksespecifieke hulpverlening
Psychosociale begeleiding bij kanker
Rouwverwerking
Psychiatrisch Verpleegkundige