Aanbod

Burn Out

In het coachingstraject van burn-out klachten is de eerste stap naar herstel, ruimte maken voor herstel. Mindease ondersteunt je bij het zoeken van een manier om te herstellen en het opnieuw vinden van rust en ontspanning die bij je past. Na deze eerste herstelfase gaan we onderzoeken wat er allemaal een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van je klachten. Daarnaast zoeken we naar de verandering die nodig is om te komen tot een duurzame aanpassing of oplossing, waardoor veerkracht weer terugkomt en waarbij het risico op een terugval van burn-outklachten in de toekomst tot het minimum wordt beperkt.

In het coachingstraject wordt breed gekeken. Zowel naar de zaken van buitenaf die stress geven, als de manier waarop je met stress en spanningen omgaat. Tevens onderzoeken we hoe persoonlijke kenmerken, gedrag en gedachten en overtuigingen belemmerend kunnen zijn, of juist een positieve invloed hebben op je klachten.

Meestal zijn 8 sessies voldoende, aangevuld met een online module.


Slaapproblemen

Bij slaapproblemen is er sprake van een verstoord slaappatroon. Je hebt moeite met inslapen of doorslapen, of je bent vroeg wakker. Hierdoor ben je overdag overmatig moe en slaperig. 

Als je slecht slaapt, kun je daar overdag last van hebben. Je kunt je bijvoorbeeld minder goed concentreren, je vergeet dingen, je voelt je emotioneel of je raakt snel geïrriteerd. Je hebt het gevoel dat je hoofd altijd ‘aan’ staat of juist ‘vol watten’ zit. Kortom, je slapeloosheid zorgt ervoor dat je overdag minder goed functioneert.

Coaching

Ben je op zoek naar een aanpak van je slaapproblemen, zonder medicatie, waarbij je zelf aanpassingen doet om je slaap te verbeteren? Lees dan hieronder wat Mindease voor je kan betekenen.

In het coachingstraject bij slaapproblemen is de eerste stap het in kaart brengen van het slaapprobleem en de invloed die het slaapprobleem heeft op je dagelijks leven. Mindease helpt je inzicht te krijgen in je slaappatroon met behulp van het bijhouden van een slaapdagboek en het bekijken van je gedrag gedurende de dag en avond. Je krijgt veel informatie en advies over slaap. Je leert momenten van rust en ontspanning te creëren. Ook bekijken we welke gedachtes en overtuigingen je hebt over slaap en op welke wijze deze invloed hebben op je nachtrust.

Ook geeft Mindease in samenwerking met het Regionaal Trainingscentrum twee keer per jaar een slaaptraining voor mensen uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Voor meer informatie klik hier.


Groeptraining

  • Voluit leven
  • Beter slapen? Doe het zelf!
  • Omgaan met overweldigende emoties

Deze groepstrainingen worden op verzoek van de werkgever incompany aangeboden.

Deelnemers krijgen een individueel kennismakingsgesprek, het groepsaanbod en een individueel evaluatiegesprek.


Online coaching

Mindease maakt gebruikt van meer dan 50 modules voor online coaching. De online modules zijn ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Online coaching is gericht op het versterken van de mentale gezondheid. De online trainingen bestaan uit interactieve oefeningen, begeleidende video’s, voorbeelden uit de praktijk en belangrijke informatie over het onderwerp van de hulpvraag. Het aanbod is uitlopend. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als somberheid, overgang, burn-out, slaapproblemen, slaapproblemen bij werken in shifts, communiceren, faalangst enzovoort.

Het online aanbod wordt altijd ingezet in combinatie met 1 op 1 gesprekken.

Voor meer informatie of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact opnemen.


Samenwerking

Ik heb een samenwerkingsverband met Burnout Preventie en Begeleiding (BPB)

In deze samenwerking vullen de coachgesprekken en consulten door andere professionals gericht op voeding, bewegen, ontspanning elkaar aan en versterken elkaar.

Je kunt BPB inschakelen voor:

  • een vrijblijvende intake en advies binnen 7 werkdagen
  • een persoonlijk maatwerktraject voor duurzaam herstel van jouw (beginnende) stressklachten of burnout;
  • inzicht in jouw werkenergie;
  • ondersteuning bij overgangsklachten;
  • herstel van geheugen en concentratie.
  • Incompany trainingen

De visie op de aanpak van BPB

Stressklachten en burnout hebben een lichamelijke en een psychische component. Aan de hand van ons Werkenergiemodel maken we een programma op maat naar duurzaam herstel.

Fase 1: stoppen met roofbouw en bevorderen van het herstelvermogen;
Fase 2: opbouw vitaliteit en verbetering zelfmanagement;
Fase 3: verdere opbouw conditie en (sociale) re-integratie (Spoor 1)

Contact

Kijk voor meer informatie over het aanbod van BPB op www.burnoutpreventienederland.nl

BPB is er voor de werknemer én ontzorgt de werkgever